Het verzorgen van hairextensions om er langer plezier aan te beleven.

Verzorgen hairextensions Hairlook SimoneHet is heel belangrijk dat de extensions goed worden behandeld, dit verlengt de levensduur van de extensions.

Hoe verzorg je hairextensions, zodat je er lang plezier van houdt?

Over het algemeen kun je hairextensions net zo verzorgen als dat je met je eigen haar doet, er zijn alleen bepaalde uitzonderingen, waar je voorzichtig mee moet zijn, of helemaal niet mag doen, omdat het aantal uitvallende hairextensions te beperken, en of de kwaliteit van de hairextensions mooi te houden.

Heel belangrijk: ga vooral rustig met je extensions om. Houdt de waxjes vast als je haar kamt en of borstelt. Anders beschadig je je eigen haar en laat de extensions los. Wil je je hoofdhuid masseren tijdens het wassen? Houd dan je haar vast bij de wasjes van de hairextensions. Fohn na het wassen je haren niet te warm! Hierdoor kunnen de waxjes vloeibaar worden en de hairextensions losraken.

Extensions hebben wel speciale produkten nodig. Het is verstandig om altijd Matrix Biolage Ultra Control Deep Smoothing Haarmasker in het haar te doen, dit omdat het haar niet meer gevoed wordt, en om uitdroging te voorkomen. Produkten die wij o.a. adviseren is van Matrix, Biolage Fortifying Strengthening ShampooBiolage Ultra Control Deep Smoothing Haarmasker.

Tip: gebruik Biolage Ultra Control Deep Smoothing Haarmasker, alleen in de punten: net als wax en vette gels zijn ze schadelijk voor de bevestigingpunten in je haar.(ze bevatten stoffen die de waxjes vloeibaar maken waardoor de extensions loslaten) Na het uitspoelen van de Biolage Ultra Control Deep Smoothing Haarmasker.

Om je haar in een goede conditie te houden volgt hier enkele belangrijke tips.

producten Matrix Hairlook SimoneHet wassen van het haar:

Was het haar met speciale Biolage Fortifying Strengthening Shampoo, een zure shampoo, zonder alcohol en met lagere ph waarde dan 5,5.

Je mag je haar nooit wassen met een 2 in 1 shampoo of met anti roos shampoo!!!

Was je haar altijd naar achteren en nooit voorover gebogen, breng de shampoo op de hoofdhuid aan, geen draaiende bewegingen maken, altijd rustig inmasseren.

Het haar uitspoelen met lauw water, in de richting van het haar. De laatste minuut met koud water goed naspoelen voor meer glans.

Eventueel cremespoeling/conditioners/anti klit:

Je mag alleen cremespoeling of anti klit gebruiken in de uiteinden van het haar, in de puntjes, nooit bij de waxjes.

Drogen en stylen:

U mag het haar drogen en stylen, de fohn liefst op de lichtste stand zetten. Eerst de aanzet bij de hoofhuid drogen daarna geleidelijk naar de punten toe. Als het haar nat is mag u nooit trekken, kammen of borstelen. Je hebt kans dat het haar te veel oprekt.

Het borstelen van het haar:

Vanaf de hoofdhuid tot de punten.(niet trekken) Kammen mag niet, anders beschadigd u de wax aanzetten, borstel het haar alleen met de speciale borstel.

Slapen:

Voor het slapen gaan het haar samenbinden met een stoffen elastiekje. Je mag nooit met nat haar naar bed gaan.

Zwemmen:

Met het zwemmen het haar in een staart samenbinden, na het zemmen het haar goed uitspoelen.

Staart/opsteken:

Nat of vochtig haar niet te lang in een staart houden, hier kan de wax week van worden.

producten Hairlook SimoneAfwerkings produkten:

U kunt het beste permanten, kleuren en kleurspoelingen bij de kapper laten uitvoeren.

In veel produkten zit alcohol en dit mag niet op de waxen komen, omdat dit de waxen week maakt.

Fohnschuim, wax, gel en oliehoudende produkten moet u niet bij de wax aanzetten houden.

Nooit stylingsprodukten of wax in de buurt van de waxjes smeren.

Wij geven u optimale service door 1 keer per maand de hairextensions te controleren en om te kijken of alles goed gaat.

Wij zijn natuurlijk altijd bereid om advies te geven over de verzorging van hairextensions.

Biolage Matrix producten